OVER ONS


FOU D'EAU zwembaden , met de grootste PoolXpo en diverse vestigingen in België en zijn hoofdzetel in Oudenaarde, legt FOU D'EAU zwembaden al sinds 1996 standaard en maatwerk zwembaden aan met de hoogste klant tevredenheid.. Ze werken hiervoor met eigen merk Heidelbergh voorgevormde zwembaden in Polypropyleen Polystone, een kunststof die tal van voordelen biedt ten opzichte van constructies met beton of liners.
FOU D'EAU zwembaden staan bekend omwille van hun prachtig design, hun hoge kwaliteit en laag energieverbruik, hun vooruitstrevende technieken en extreem korte inbouwtijden. Het is dan ook geen toeval dat Fou D'eau al frequent gelauwerd werd als beste zwembadbouwer van België.


Zwemklaar in een week
Het grote voordeel van een monoblok zwembad in Polypropyleen is ongetwijfeld het snelle productieproces en de korte installatietijd. Bepaalde types van zwembaden in andere kunststoffen maken gebruik van mallen, wat de prijs en de productie ervan duurder maakt en nodeloos complexer, wat hier niet het geval is.
Zwembadkuipen in beton worden ter plaatse gerealiseerd en nemen veel tijd in beslag. Zo ligt je tuin er soms weken- of maandenlang bij als een troosteloze werf. Ook de eindkwaliteit ervan kan nefast beïnvloed worden door de weersomstandigheden tijdens de uitvoering van de werken. Een Fou D'eau Heidelbergh zwembad daarentegen is reeds zwemklaar in nauwelijks een week tijd.


Standaard of net dat ietsje meer?
Op vlak van afwerking en uitvoering bieden de zwembaden in Polypropyleen Polystone tal van mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een versie met hoogwaterskimmers en de waterlijn net onder de randsteen. Deze oplossing past perfect binnen een strakke, hedendaagse architectuur.
Naast een gewoon skimmerbad behoort ook een plagebad tot de mogelijkheden. Hiermee dompel je jezelf helemaal onder in de relaxte sfeer van een exclusieve zuiderse vakantiebestemming.
Wie het neusje van de zalm wil, kan gaan voor een mozaïekbad. Hier wordt de kunststof kuip bekleed met gevoegde mozaïektegeltjes. Verder zijn alle baden verkrijgbaar in diverse kleuren en zijn ze voorzien van duurzame RVS inbouwdelen, een lamellenafdekking, een sfeervolle verlichting, filterinstallatie, circulatiepomp en zwembadsturing.
Andere mogelijkheden voor een verregaande personalisatie: een bronbassin, trappen, een massage zit- of ligzone, een bruisligbed... tot en met een ambiancepakket voor licht en muziek.

De voordelen van Polypropyleen Polystone
Fou D'eau Heidelbergh zwembaden zijn bijzonder sterk en duurzaam. Ze worden dan geleverd en geplaatst met een waarborg van 35 jaar. De grondstof Polypropyleen Polystone is speciaal ontwikkeld voor de vervaardiging zwembaden. Verder is het materiaal 100% UV-bestendig, dus kleurvast, en is geen osmose vorming of algenafzetting mogelijk.
CEO Philippe De Wilde: "Onze zwembaden hebben de look & feel van een betonnen bad maar zijn veel gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. Onze constructiemethode laat zwembaden toe tot een lengte van 20 meter uit één stuk. De grootste troeven zijn ongetwijfeld de extreem korte installatietijd én lange levensduur.
De ene tuin is de andere niet en ook persoonlijke smaken verschillen. Heidelbergh zwembaden zijn hier perfect op afgestemd en verkrijgbaar in standaarduitvoering of volledig op maat, aangepast aan de grootte en indeling van de tuin.

5 gouden medailles


We werden afgelopen jaren reeds 5 maal gelauwerd met een Gouden Award voor beste zwembadbouwondernemer in België