Het Kwaliteitslabel Die Het Onderscheid Maakt!


Hoe kan u een aannemer herkennen die lid is van de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals?

Alle aannemers in de rubriek "een aannemer zoeken" beschikken over dit kwaliteitslabel. Bovendien moet hun logo verplicht op de website van de zwembadbouwers staan. Neem contact op met ons voor meer info.

Bovendien vormen engagement en verantwoordelijkheid belangrijke steunpilaren van onze groepering. Deze eigenschappen komen vooral tot uiting op de bouwwerf (vóór, tijdens en na de bouw) en bij het naleven van de opgestelde overeenkomsten. In geval van geschillen wordt de nodige afstand genomen om tot een oplossing te komen.

Vertrouw uw bouwproject toe aan één van onze aannemers, dan kan u rekenen op kwaliteit, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Mocht u toch problemen ondervinden met een van onze aannemers, aarzel dan niet om een klacht in te dienen bij onze federatie via het bijgevoegde klachtenformulier.

Alle bedrijven die lid zijn, beschikken over ons kwaliteitslabel, garantie voor kwaliteit en verantwoordelijkheid.

Wanneer u een beroep doet op een algemene aannemer die erkend is door de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals, geniet u van een goede opvolging en een uitstekende kwaliteit tijdens heel uw bouwproject. De aannemers die beschikken over ons kwaliteitslabel werden immers erkend voor hun kwaliteitsvol werk volgens duidelijk bepaalde criteria :

De kneepjes van het vak

De algemene aannemer wijdt zich hoofdzakelijk aan de bouw van zwembaden en kent dus alle kneepjes van het vak. Genoot de juiste opleidingen en bezit voldoende ervaring en expertise.

Geen eindeloze procedures 

De aannemer verbindt zich ertoe een bemiddelingspoging te ondernemen met een erkend bemiddelaar in geval van een conflict met de consument.

Zwembadbouw is een beroep

U kan niet zomaar zeggen dat u algemene zwembad aannemer bent. Als algemene aannemer coördineert u immers alle stappen van de bouwwerf en de onderaannemers die mogen tussenkomen. De algemene aannemer moet een bewijs leveren van zijn toegang tot het beroep om zijn knowhow aan te tonen.

Service na verkoop

Elke overeenkomst die wordt gesloten met een aannemer die aangesloten is bij deze groepering biedt de klanten een onderhoudsdienst en een volledige 'dienst na verkoop' met een minimumgarantie van 2 jaar op alle onderdelen en werkkrachten, en een tienjarige waarborg voor de stabiliteit.

Bekwaamheid van het beroep

Elke aangesloten aannemer bezit een erkenning categorie D, minimum klasse 2 (of gelijkwaardig), die zijn technische bekwaamheid aantoont, evenals zijn financiële capaciteit en zijn professionele integriteit. Klik hiervoor meer informatie.

Open kaart

Elke aangesloten aannemer voldoet aan de volgende voorwaarden.
1. Geen negatief eigen vermogen
2. Geen sociale en/of fiscale schulden
3. BTW nummer moet vermeld zijn op de website van de aannemer


Klachtenformulier: dit voorziet in een bemiddelingsproces ingeval van een probleem. Dit kunt u downloaden en invullen via onderstaande knop.