Zwembad kopen? 7 must-knows voor levenslang zwemplezier

05-01-2022

Elk kind droomt er van. En eerlijk, elke volwassene eigenlijk ook... Een eigen zwembad in de tuin! Wordt jouw droom eindelijk werkelijkheid? Lees deze zeven must-knows om lang en gelukkig in jouw private pool te plonzen.

1. Een veilig zwembadafdekking

Om ongelukken met slaapdronken egels of nieuwsgierige kleuters te voorkomen, kies je best voor een kwalitatieve zwembadafdekking, zoals een lamellenafdekking of veiligheidsrolluik. Met eentje die voldoet aan de strenge Franse norm NF P90-308 zit je altijd goed. 

2. Kies een zwembad op maat van je tuin

Hoe groter en langer je zwembad, hoe indrukwekkender? Niet als je zwembad dan heel de tuin inpalmt. Veel mooier is een waterpartij die in proportie is met je tuin. Heb je een stadstuin, dan hoef je niet per se voor een plonsbad te gaan. Een klein zwembad met een tegenstroomsysteem is een prima oplossing om je crawl te perfectioneren.

3. Hoe dieper, hoe kouder

Ben je niet van plan om te gaan schoonduiken in je eigen zwembad? Dan hoeft het ook helemaal niet zo diep te zijn. Hoe ondieper, hoe sneller het water opwarmt. Dat is beter voor voor je energierekening en voor het milieu. En natuurlijk ook voor alle openluchtzwemmers die niet altijd kunnen rekenen op het Belgische weer. Een diepte van 1.5 meter is daarom ideaal.

4. Boet niet in op techniek en kwaliteit

Niets zo vervelend als groen zwembadwater. Installeer daarom een automatische chloor- en pH-verdeler of een zout-elektrolyse systeem. En bedek het wateroppervlak tijdens de nacht. Wil je echt op twee oren slapen? Kies dan voor een betrouwbare installateur met voldoende ervaring en garantie op het zwembad én de afdekking. Onze tip: check de klantenreviews.

5. Monoblok zwembad voor de ongeduldige zwemmers

Wil je geen maanden meer wachten om erin te duiken? Kies dan een monoblok zwembad. Bij deze techniek wordt de zwembadkuip in één geheel in de fabriek geproduceerd. Na de grondwerken wordt de kuip netjes in de put geplaatst. Binnen één tot twee weken lig jij op je luchtmatras in het water.

6. Weinig onderhoud? Graag

Je water mag dan nog zo proper zijn, een grauwe zwembadbodem en een rolluiknis of zwembad vol met bladeren verleiden zelfs de grootste waterratten niet. Maak het jezelf iets makkelijker en kies voor een zelfreinigende rolluiknis. Zo kan het vuil zich niet ophopen in de nis waar het rolluik in oprolt en vermijd je een stevige klus om deze elk jaar te ledigen en schoon te maken.

7. Een meerwaarde voor je huis

Een zwembad kopen is een grote stap en kost een fikse duit. Maar je investeert ook in je eigendom en dat is nooit weggesmeten geld. Een tuin met zwembad scoort goed bij zowat alle toekomstige kopers. 


Nog deze zomer genieten in jouw eigen zwembad?

Vraag vrijblijvend jouw SMART offerte aan via onderstaande knop.